Firearm Violence Prevention Conference

SCHEDULE LOCATION: EVENT SPACE

Time	Session
9:00 AM - 9:30 AM	Registration and Welcome Breakf
9:30 AM - 9:35 AM	Message from Excelsior Wellness CEO/I
5 mins	Transitions/Introductions
9:40 AM - 9:45 AM	Message from Vice President of the Office of Resea
5 mins	Transitions/Introductions
9:50 AM - 10:00 AM	Community Needs Assessment and Strategic Act
5 mins	Transitions/Introductions
10:05 AM - 10:10 AM	Guest Speaker - Spokane Police Depa
5 mins	Transitions/Introductions
10:15 AM -10:25 AM	Guest Speaker - Washington State Leg

	Speaker
fast	Demetrius Palmer Vice President of Community Outreach & Engagement
/President	Andrew Hill
	Demetrius Palmer - MC
earch and Evaluation	Anna Tresidder, PhD
	Demetrius Palmer - MC
tion Plan Overview	Andrew Ogwang and Lauren Dodier
	Demetrius Palmer - MC
artment	Sergeant David Adams
	Demetrius Palmer - MC
gislature	Senator Marcus Riccelli

Firearm Violence Prevention Conference SCHEDULE

_	MC	$\mathbf{O}\mathbf{R}$	NIN	G	KE	YN	Ú.	ΓΕ	

Time	Session
5 mins	Transitions/Introductions
10:30 AM - 11:00 AM	Firearm Violence as a Public Health Crisis: Data-I Strategies
5 mins	Transitions/Introductions
11:05 AM - 11:35 AM	The Impact of Firearm Injuries on Youth: A Medica
5 mins	Transitions/Introductions
11:40 AM - 12:10 PM	Building Community-Based Crisis Response: Suicio Firearm Safety
12:10 PM - 12:45 PM	Lunch and Networking
5 mins	Transitions/Introductions

S (EVENT SPACE)

	Speaker
	Demetrius Palmer - MC
-Driven Prevention	Bob Lutz, MD, MPH
	Demetrius Palmer - MC
al Perspective	Mike Van Dyke, D.O Pediatric Intensivist, Sacred Heart Childrens' Hospital/Washington Chapter of the American Academy of Pediatrics
	Demetrius Palmer - MC
ide Prevention and	Sabrina Votava, MA, LMHC Founder & Executive Director, FailSafe for Life
	Studio
	Demetrius Palmer - MC

Firearm Violence Prevention Conference POSTER SESSION

Presenter(s)	Abstract Title
Madison Ediger	Extreme Risk Protection Orders: A Communit Prevention Tool
Julie Angerhofer Richards	Implementing a Firearm Lock Distribution Prog Northwest Healthcare Syster
Belén Sánchez, Laura Johnson	Harborview Medical Center Violence Intervent Team Serving the Spokane Region's Victims
Nara Shin, LaVitta Joelle Williams	Intersecting Crises: Preventing Intimate Partner Risks Among Women of Color Through Tr Community-Based Interventio

LOCATION: CLASSROOM SPACE (12:30 PM-01:15 PM)

	Affiliation
ity Firearm Violence	Spokane Regional Health District
gram in a Large Pacific em	Kaiser Permanente Washington Health Research Institute
tion and Prevention of Firearm Injuries	Harborview Medical Center
r Violence and Firearm Frauma-Informed, Fons	Eastern Washington University

Firearm Violence Prevention Conference SCHEDULE AFTERNOON KEYNOTES (EVENT SPACE)

Time	Session
5 mins	Transitions/Introductions
01:20 PM - 01:50 PM	Breaking the Link: Domestic Violence and
5 mins	Transitions/Introductions
1:55 PM - 2:25 PM	Safe Storage Saves Lives: Effective Community
5 mins	Transitions/Introductions
2:30 PM - 3:00 PM	Threat Assessment and Prevention: A Coordinate
5 mins	Transitions/Introductions
3:05 PM - 3:35 PM	Local Policy Solutions: How City-Level Actions Can in Spokane
5 mins	Refreshments Break/ Transit
3:40 PM - 4:00 PM	Panel Discussion Featuring all Keynote
4:00 PM	Networking

EXCELSIOR WELLNESS

	Speaker
IS	Demetrius Palmer - MC
d Firearm Safety	Taffy Hunter, MSHS, HS-BCP Executive Director, Spokane Regional Domestic Violence Coalition
IS	Demetrius Palmer - MC
ty Education Programs	Mia Parker, B.S Fatality Review and Prevention Coordinator Spokane Regional Health District
IS	Demetrius Palmer - MC
ed Community Approach	Salliejo Evers, Regional Prevention Coordinator, Department of Homeland Security - CP3
IS	Demetrius Palmer - MC
n Reduce Firearm Violence	Paul Dillon, Spokane City Council Member District 2
itions	Demetrius Palmer - MC
e Speakers	Moderator – Dr. Tresidder